Kies je taal

De Liedjeskast

Met De Liedjeskast leer je om taalregels makkelijk te onthouden en dat helpt je om beter Nederlands te schrijven. Schrijf je een meervoud met een s eraan vast of met ‘s?  Schrijf je ‘een houte’ of ‘een houten’ kast?  En hoe zet je een werkwoord in de verleden tijd? Allemaal regels die lastig lijken, maar dat hoeven ze niet te zijn. 

Muziek en taalregels
In elk hoofdstuk leer je een taalregel. Een hoofdstuk begint met een animatie van een kastje waarin je ziet hoe de taalregel werkt. Na de uitleg ga je er zelf mee oefenen, in het online oefenprogramma of met de oefeningen op papier. Luister daarna naar de muziekvideo om de taalregel nog beter te onthouden. Of zing lekker zelf mee, de tekst loopt mee in beeld. Je vindt de muziek ook in Spotify en op op iTunes. En de liedjes zijn verzameld op een cd.

Steun- en onthoudboekje
Het Steun- en onthoudboekje biedt extra ondersteuning bij het leren van de taalregels. Dit boekje bestaat uit losse leerkaarten van de kastjes met de uitleg van de taalregels. Je krijgt ook de cd met de vijftien liedjes erbij. Het boekje is verkrijgbaar in dyslexieletter.
> Bestel hier

v4.0