Kies je taal

Vacature Manager Marketing

Onze marketeer gaat zelf ondernemen

Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl zoekt daarom een 

Manager Marketing (24 uur)
Per direct

Oefenen.nl stelt mensen in staat om digitaal basiskennis en basisvaardigheden op tedoen. Om zich te ontwikkelen. Individueel en in het eigen tempo. Dit vergroot het zelfvertrouwen en maakt een sterkere participatie in de samenleving mogelijk. Centraal hierbij staat Oefenen.nl, de leeromgeving voor volwassenen die hun basisvaardigheden willen versterken. Organisaties die met onze leerprogramma's willen werken hebben een licentie nodig.

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en waar nodig de ontwikkeling van de marketingstrategie en voor het structureren van het diensten- en productaanbod. Je bent daarnaast medeverantwoordelijk voor het aangaan van samenwerkingsverbanden met gemeenten, organisaties in het sociaal domein, overige instituten en in toenemende mate het bedrijfsleven en voor het genereren van nieuwe inkomsten ten behoeve van het realiseren van de stichtings-doelstellingen. Je werkt nauw samen met de directeur.

Je bent een pionier die het prettig vindt om verdere professionalisering van de zakelijke kant van Oefenen.nl vorm te geven. Je ziet kansen en ontwikkelt activiteiten. Je bent een bouwer en een teamspeler met een commerciële attitude. Je hebt goede communicatieve eigenschappen en hebt er plezier in om een-op-een met (potentiele) klanten in gesprek zijn. Je hebt affiniteit met het sociaal domein.


Wat zijn jouw werkzaamheden?
• Je ontwikkelt en implementeert proposities en het product- en dienstenaanbod.
• Je ontwikkelt, presenteert en implementeert strategische, creatieve en tactische communicatie-, marketing- en engagement-plannen samen met de communicatieadviseur.
• Je ontwikkelt en draagt zorg voor de uitvoering van (online) marketingcampagnes samen met de communicatieadviseur.
• Je ontwikkelt creatieve ideeën om de bedrijfsdoelstellingen van klanten te helpen realiseren. Dit doe je via geïntegreerde communicatie- en marketingactiviteiten.
• Je bestendigt en versterkt het maatschappelijk draagvlak en partnerrelaties.
• Je hebt een oog voor commerciële kansen, gaat nieuwe samenwerkingen aan en onderhoudt hetnetwerk.
• Je ondersteunt de directeur bij de realisering van de doelen en activiteiten van Oefenen.nl.
• Je levert een bijdrage aan het stroomlijnen en optimaliseren van verkoop en klantbeheer.
• Naar buiten toe lever je een bijdrage aan klant- en acquisitiegesprekken.

In deze uitdagende functie werk je nauw samen als sparringpartner en klankbord van de directeur en vooral met de communicatieadviseur en de klantadviseur.

Opleidingsniveau
HBO+- werk en denkniveau, minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Wat wij vragen:
• Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met het succesvol structureren en uitrollen van het marketingbeleid van een vergelijkbare (non-profit) organisatie, een sterke affiniteit met de inhoudelijke doelstellingen van Oefenen.nl en de bereidheid om dit merk verder uit te bouwen.
• Je moet kunnen en willen begrijpen wat onze klanten nodig hebben om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken en in staat zijn om deze behoeften om te zetten in een effectieve communicatie en/of marketingstrategie.
• Je beschikt over het commercieel potentieel om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen die aansluiten bij de veranderende wereld van het sociaal domein/leven lang leren.
• Je denkt ‘out of the box’ en toont initiatief.

• Je hebt kennis van het politieke en maatschappelijk/educatieve speelveld waaronder onderwijs-,cultuur- en subsidiebeleid;
• Ervaring met fondsenwerving en/of sponsoring is een pre.
• Je bent in staat helder te communiceren op een informele doch professionele wijze. Daarbij ben je een harde werker, doortastend en resultaatgericht.
• Je beschikt over goed ontwikkelde sociale vaardigheden en bent in staat om een bijdrage televeren aan acquisitie en onderhandelingen.
• Goede/uitstekende beheersing schriftelijke taalvaardigheid (Nederlands).
• Je hebt en wij verwachten een flexibele instelling.

Je komt goed tot je recht in een kleine, betrokken organisatie waar hard gewerkt wordt en ondernemerschap wordt gewaardeerd, maar waar ook veel lol wordt gemaakt! Je bent flexibel, energiek, steekt de handen uit de mouwen en kunt op natuurlijke wijze anderen te motiveren. Je kent ons werkveld en weet wat klanten van ons vragen en wat wij aanbieden te verbinden. De functie biedt ruimte voor eigen invulling en verdere ontwikkeling.

Inschaling gebeurt conform de cao mbo (schaal 11). De vorm en soort van het dienstverband is bespreekbaar.

Interesse?
Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met Ben Vaske, directeur, via 070 762 2 762.
Je kunt je sollicitatie per mail en voorzien van een motivatiebrief en je cv uiterlijk 1 juni a.s. richten aan b.vaske@oefenen.nl.
Voor meer informatie over ons: www.oefenen.nl.

Wij stellen geen prijs op acquisitie naar aanleiding van deze advertentie.

PDF vacature

v4.1