Tips voor de Week van Lezen en Schrijven

De Week van Lezen en Schrijven komt er weer aan.
Ben je op zoek naar inspiratie voor het organiseren van activiteiten? We zetten enkele Oefenen.nl-tips op een rij.

Oefenen.nl puntenchallenge

Houd een puntenchallenge met jouw deelnemers. Want als je oefent, verdien je punten. De deelnemer met de meeste punten op Oefenen.nl, wint. In het Volgsysteem zie je hoeveel punten elke deelnemer heeft verdiend. Organiseer een feestelijk moment waar je de top-3 en winnaar bekendmaakt. Deel je foto op sociale media en tag ons!

Karaokemiddag of zangwedstrijd met De Liedjeskast

Organiseer een karaokemiddag of een zangwedstrijd. Want zingen mag weer. Deelnemers zingen een liedje uit De Liedjeskast en leren tegelijkertijd de Nederlandse taalregels.

> Bekijk hier de afspeellijst van De Liedjeskast (ook te vinden op Spotify) of bekijk hier de karaokeversies. De liedteksten vind je ook in ons Volgsysteem.

Taal en bewegen

Oefenen met de Nederlandse taal en bewegen? Dat kan met de video’s van Gespierde taal. Elke aflevering bestaat uit een sportles, zoals Zumba, aerobic en Pilates. En ondertussen oefenen deelnemers met woorden en zinnen over het lichaam en sporten. Zo blijf je fit en leer je ook nog eens de Nederlandse taal.

> Bekijk hier de afspeellijst van Gespierde taal

Oefen-LINGO!

Speel de Oefenen.nl-variant van het bekende spel LINGO! Met dit woordspel leren deelnemers woorden herkennen, spellen en hoe woorden in elkaar zitten.

> Ga naar Oefen-LINGO

Nog meer tips

Heb je nog meer Oefenen.nl tips voor de week van lezen en schrijven? Deel ze via onze digitale ideeënbus.