Thuis leren tijdens corona

Begeleid jij cursisten op afstand? En wil je meer tips over het inzetten van Oefenen.nl? Maar ook tips van andere organisaties die in eenvoudige taal informatie aanbieden over het coronavirus? Op onze site vind je alles wat je nodig hebt om optimaal te blijven werken met Oefenen.nl ten tijde van de coronacrisis.

oefenen.nl

Instructies: Hoe log je in op Oefenen.nl?

Veel cursisten zijn gewend dat een begeleider inlogt op Oefenen.nl en het programma waarmee zij oefenen al klaar staat.  Daarom hebben we voor cursisten een instructie met een kort stappenplan gemaakt. Ook vind je een video hoe je kunt starten met Oefenen.nl.

Download stappenplan

Deelnemers begeleiden via Oefenen.nl

Met een licentie op Oefenen.nl kun je jouw cursisten op afstand begeleiden en volgen. Je krijgt toegang tot het Volgsysteem waarin je kunt volgen aan welke oefeningen deelnemers werken op Oefenen.nl. In het Volgsysteem van Oefenen.nl zet je leerroutes klaar voor cursisten en bekijk je de resultaten. Ook vind je in het Volgsysteem extra materiaal, zoals handleidingen en werkbladen. Lees hier meer informatie over het Volgsysteem en bekijk de handige instructievideo’s.

Meer over het Volgsysteem

Bestel

Heb je nog geen licentie op Oefenen.nl? We hebben nu een speciale actie.
Neem een maandlicentie en krijg 2 weken gratis.

Naar licentie bestellen

Webinars

Wil jij handige tips over het gebruik van Oefenen.nl? Met uitleg over het Volgsysteem, de programma’s en extra materiaal? Wil je weten hoe je leerroutes klaarzet? Of hoe je bepaalde groepen het best kunt begeleiden of werven? En extra tips om nog meer uit Oefenen.nl te halen? Bekijk onze webinars terug.

Naar webinars

Heel goed dat jullie in deze tijd Webinars geven. Het geeft een goed gevoel op deze manier even verbonden te zijn met Oefenen.nl

‑licentiehouder

10 tips voor thuis leren met of zonder Oefenen.nl

We krijgen veel vragen over het op afstand thuis begeleiden van cursisten. Over het opstarten en inloggen, leerroutes en YouTube. Bekijk onze 10 tips voor thuis leren met of zonder Oefenen.nl.

Naar 10 tips
Steffie corona

Uitleg coronavirus van Steffie

Webhulp Steffie legt nu ook op Oefenen.nl in eenvoudige taal uit wat het coronavirus is.Welke symptomen je kunt verwachten als je het virus krijgt. Hoe je ervoor zorgt dat anderen en jijzelf niet ziek worden. Ook komen onderwerpen als het wassen van je handen op de juiste manier aan bod.

Naar Steffie Corona

Deel jouw ideeën en tips

Heb jij tips over thuis leren op afstand? Deel je ideeën via info@oefenen.nl.
Bekijk de 4 tips van Team Online leren – Den Haag.

Extra hulp nodig?

Heb je tijdens de Coronaperiode extra hulp nodig om Oefenen.nl goed in te zetten? Stel dan je vraag Jomi Ririmasse. Mail naar j.ririmasse@oefenen.nl.
Of bel 070 762 2 763. Een online afspraak maken kan natuurlijk ook.

Q&A | Stel je vraag | Elke donderdag 16.00 – 16.30 uur 
Elke donderdag tussen 16.00-16.30 uur kun je online aanschuiven bij onze Q&A voor handige tips over het gebruik van Oefenen.nl of om vragen te stellen. Elke week geven we extra uitleg over een onderwerp. Bekijk hier de agenda van de Q&A. We werken via Gotomeet.me. Praat mee en stel je vraag!
> Meld je op donderdag aan via https://www.gotomeet.me/Oefenen/qa-oefenennl

Neem contact op

Heb je vragen over onze programma’s? Of wil je met ons kennismaken? Neem dan contact op.

Esther 
Officemanager
070 762 2 762

info@oefenen.nl