Kies je taal

Taalkit DUTCH heeft nu eigen website

Taalkit DUTCH heeft nu eigen website
25 augustus 2016

CINOP en Oefenen.nl (voorheen ETV.nl hebben het initiatief Taalkit DUTCH ontwikkeld. En nu is er ook een aparte website: www.taalkitdutch.nl , met alles wat je wilt weten over dit (gratis) taalpakket voor vluchtelingen zonder status.

De nieuwe website is voor iedereen die wil kennismaken met de Taalkit DUTCH of met het (gratis) taalpakket aan de slag wil. Je vindt er alle startersinformatie, waaronder flyers in het Arabisch, Tigrinya en het Engels. Ook krijg je met een video en interviews een indruk van hoe de methode in de praktijk werkt. Verder bevat de site alle materialen die (taal)vrijwilligers en begeleiders nodig hebben om het taalpakket te gebruiken.

Naast het online platform met leerroutes (op Oefenen.nl) bestaat de Taalkit DUTCH uit een handleiding voor begeleiders, materiaal voor de deelnemers en richtlijnen voor een aanpak van twintig weken. De Nederlandse bibliotheken verstrekken inlogcodes voor het online deel. Het offline materiaal download je van de nieuwe website. 

Vrijwilligers in  bibliotheken asielzoekerscentra en andere instellingen gebruiken de Taalkit DUTCH volop. We zijn trots dat ons maatschappelijke initiatief daadwerkelijk ten goede komt aan de doelgroep vluchtelingen zonder status.