Kies je taal

Over ons

Samenwerking


We kunnen alleen succesvol zijn door samen te werken met andere partijen. Via projecten met bijvoorbeeld gemeenten, bibliotheken, onderwijsinstellingen en welzijnsinstellingen. Programma's komen tot stand door samen te werken met diverse deskundigen en/of organisaties.

Bibliotheken
logo de BibliotheekDe Koninklijke Bibliotheek heeft landelijk licenties ingekocht voor bibliotheken. Veel bibliotheken organiseren taalspreekuren, inloopmomenten voor Oefenen.nl en Klik & Tik-cursussen. 

Den Haag
logo Den HaagDe gemeente Den Haag stimuleert Haagse organisaties om meer gebruik te maken van Oefenen.nl. Zij faciliteren hiervoor zo'n 140 organisaties en middelbare scholen in de stad. 

Expertise
Oefenen.nl zoekt steeds naar innovatieve manieren om het leren van basiskennis en vaardigheden aantrekkelijk en leuk te maken. 

Social Enterprise NLSocial Enterprise
Oefenen.nl is lid van het netwerk Social Enterprise NL. Social Enterprise NL verbindt en versterkt sociaal ondernemers, en werkt aaneen gunstiger ecosysteem. We hopen met elkaar meer kennis uit te kunnen wisselen.
>Lees meer

ING Nederland fondsING Nederland fonds
Het ING Nederland fonds ondersteunt allerlei mensen die het initiatief nemen om een maatschappelijk vraagstuk op te pakken op landelijk niveau. Oefenen.nl is een van deze partners die ING Nederland steunt. Bijvoorbeeld om meer mensen digitaal vaardiger te maken met onze Klik & Tik-programma's.

KLASSE!KLASSE!
KLASSE! is een wervingsstrategie om laaggeletterde NT1-ers te vinden, benaderen en werven. De methode KLASSE! is gebaseerd op het idee dat we mensen alleen kunnen bereiken als we hen aanspreken op een manier die bij hen past. Oefenen.nl maakt gebruik van de campagne van KLASSE!

CINOP
logo CINOPCINOP en Oefenen.nl wisselen expertise uit en bouwen deze op rond de thema's geletterdheid en laagopgeleiden. CINOP en Oefenen.nl zijn initiatiefnemers en eigenaars van het concept NLvaardig en Taalkit Dutch. CINOP is een (inter)nationaal opererend, onafhankelijk adviesbureau op het gebied van leren, opleiden en ontwikkelen .

Alliantie Digitaal Samenleven
Oefenen.nl doet mee met de Alliantie Digitaal Samenleven. De Alliantie Digitaal Samenleven gaat zich inzetten voor digitale bewustwording, vaardigheden en voor de sociale impact. Dit is een initiatief van de overheid waarbij ook bedrijven, wetenschap en maatschappelijke organisaties de handen ineen slaan om Nederland digitaal vaardiger te maken.

Samenwerking bij projecten


Ella Bohnenn
EllaElla Bohnenn is vanaf 2007 betrokken bij de ontwikkeling en totstandkoming van de programma's Lees en Schrijf! Daarnaast adviseert zij bij de doorontwikkeling van Oefenen.nl. Ella werkt als zelfstandig adviseur, onderzoeker en ontwikkelaar in de volwasseneneducatie en beroepseducatie. Zij is gespecialiseerd in het leren van laagopgeleide (jong)volwassenen, op scholen en in bedrijven. 

Emmia Educatieve Multimedia
logo EmmiaSamen met Emmia ontwikkelen we Oefenen.nl en Emmia adviseert daarbij. Emmia maakt educatieve programma's, websites en tools. 

logo EnzodusEnzodus
Voor Oefenen.nl ondersteunt Enzodus op projectbasis bij brochures en folders of schrijft deze. Daarnaast doet hij ook een deel van de marktinventarisatie en acquisitie.

Idee aan Zee
logo Idee aan ZeeIdee aan Zee videoproducties maakt met beeldmateriaal corporate communicatie, marktbeleving en beleidsvoornemens zichtbaar. Ook zijn zij sterk in educatieve producties. 

Fouke Jansen
FoukeFouke is bij Oefenen.nl betrokken als inhoudsdeskundige en ontwikkelaar. Zij adviseert rondom de doorontwikkeling van Oefenen.nl. Haar bedrijf Taal & Educatie is een taaladviesbureau voor het vakgebied Nederlands, Nederlands tweede taal en vreemde talen.

Anita Middel

Anita Middel ontwikkelt en schrijft voor het onderwijs aan laaggeletterde (jong)volwassenen en het basisonderwijs. Voor Oefenen.nl doet zij redactie en eindredactie van online oefenmaterialen en werkboeken.

mevrouw van MulkenMevrouw van Mulken
Mevrouw van Mulken is een bureau voor grafisch ontwerp. Zij heeft de huisstijl ontwikkeld voor Oefenen.nl en ze ontwerpt voor veel programma’s de stijl, het werkboek, de visuals voor de programmasite en het publiciteitsmateriaal.

v4.1