Kies je taal

Over ons

Oefenen.nl - dé plek om vaardigheden te ontwikkelen
We leren altijd

Oefenen.nl is dé plek waar (jong)volwassenen kunnen oefenen om hun basiskennis en vaardigheden te verbeteren. Zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden. Maar ook omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Individueel en in eigen tempo. Op een laagdrempelige en interactieve manier. De oefenmaterialen helpen hen om te groeien, leren en te ontwikkelen. Om beter mee te doen aan de maatschappij. 450.000 mensen hebben een account op Oefenen.nl. Met 200.000 bezoeken per maand is Oefenen.nl een belangrijk leermiddel op het gebied van volwasseneneducatie.

oefenen video

Een groot deel van de programma’s bestaat uit video’s, animaties en interactieve oefeningen. Op deze manier wordt leren extra aantrekkelijk. Mensen die het oefenprogramma succesvol doorlopen, ontvangen een certificaat.

Programma's
Bekende programma’s zijn Klik & TikTaalklas.nl, Lees en Schrijf en De Liedjeskast.
Bekijk hier het materialenoverzicht 2019.

Hoe wij werken?
Voor mensen thuis is Oefenen.nl gratis. Bibliotheken, scholen, bedrijven, asielzoekerscentra en andere instanties betalen voor het oefenmateriaal. Met een licentie krijg je toegang tot het Volgsysteem. Hierin kun je materialen voor deelnemers klaarzetten en hun vorderingen volgen. En gebruik maken van extra materiaal, zoals werkbladen, docentenhandleidingen, didactiekfilms en leerroutes.

Bekijk hier welke licenties er zijn. 

Oefenen.nl - voor iedereen die een zetje nodig heeft
Als je vaardigheden wilt verbeteren, moet je dus gewoon veel oefenen. Dat vergroot je zelfvertrouwen. Zo kan iedereen die een zetje nodig heeft, beter meedoen op het werk en aan de snel veranderende samenleving.

2018 in het kort  

v4.1