Kies je taal

Nieuws

Fijne Feestdagen!
13 december 2018

Wij wensen iedereen fijne feestdagen. Ons kantoor sluit vanaf 24 december 2018 tot en met 6 januari 2019. 
>Bekijk onze kerstkaart Klk & Tik. De start Arabisch
11 december 2018

Webhulp Jomi spreekt nu ook Arabisch. Zij legt in Klik & Tik. De start  eenvoudig uit hoe de computer werkt. Hoe je de muis gebruikt, hoe je klikt, scrolt en op internet kan. Dit is een opstapje naar het programma Klik & Tik. De basis. De Arabische versie is betaald door de Koninklijke Bibliotheek.
> Lees meer 

 


Scheurkalender met successen Oefenen.nl 
11 december 2018 

‘Met Oefenen.nl heb ik ontzettend veel geleerd. Ik kan mijn kamer vol hangen met certificaten’, zegt Sao Nath in de Scheurkalender gemaakt door Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant (IBN). 'Met deze kalender willen we laten zien op welke manier er successen worden behaald', zegt Maarten Gielen Algemeen directeur IBN. 
> Lees meer


Zelfredzamer met emanciperende technologie
11 december 2018

'Juist voor mensen die moeite hebben om zelfstandig zaken aan te pakken, kan technologie helpen om zaken voor hen op te lossen. Ze hebben alleen een technisch zetje nodig,' stelt Ben Vaske in het artikel Zelfredzamer met emanciperende technologie.
> Lees meer op volwassenenleren.nl 


Nieuw Groen Doen
27 november 2018

Groen Doen daagt je uit om na te denken over hoe jij woont. Kan het gezonder en goedkoper? En wat is goed voor het milieu? Zo leer je wat duurzaamheid nu precies is. Lees hier meer over Groen Doen eneen account op Oefenen.nl 
> Naar Groen Doen


Lancering Groen Doen
27 november 2018

Op maandag 26 november lanceerde Saskia Bruines, wethouder van onderwijs van de gemeente Den Haag Groen Doen, een vrolijk oefenprogramma gezond en groen wonen met tips om geld te besparen. De wethouder overhandigde het Groen Doen-pakket met duurzame producten aan Henri en Gosia van Stichting Schroeder. Daarmee is Groen Doen officieel gelanceerd.
>Lees meer


Wethouder Saskia Bruines (OCW) van Gemeente Den Haag lanceert 26 november nieuw programma Groen Doen 
21 november 2018

Wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal (OKI) Saskia Bruines van de gemeente Den Haag geeft op 26 november het startsein voor ons nieuwe oefenprogramma Groen Doen. Het programma Groen Doen is ontwikkeld met steun van Gemeente Den Haag. Haag Wonen, Hoogheemraadschap Delfland, Groene Huisvesters, Gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag hebben inhoudelijk advies gegeven.
>Lees meer 


Hoera! Google Translate op Oefenen.nl
12 november 2018 

Hoera! Heko! Hurra! Je kunt Oefenen.nl vanaf nu ook vertalen in het Chichewa, Hausa of in het Fries.
Klik op de homepage op de Google translate button, selecteer een taal en lees hoe Oefenen.nl werkt in een taal van jouw keuze. De programma’s blijven wel in het Nederlands. 
> Naar Oefenen.nl


Inspiratiesessie Comité van Aanbeveling en Advies
8 november 2018

'Jullie hebben 480.000 accounts. Deze mensen zijn jullie belangrijkste ambassadeurs', zei een van de leden van het Comité van Aanbeveling en Advies tijdens de inspiratiesessie op woensdagavond 7 november. 'Als al deze mensen hun positieve ervaring delen met hun familie en vrienden, kun je nog meer mensen bereiken en laten oefenen met jullie programma's'.
> Lees meer


YouDigIT in Sofia
1 november 2018

In Sofia (Bulgarije) heeft Oefenen.nl een presentatie gegeven over de tool GoToWebinar voor het project YouDigIT. 
> Lees meer


Online taalles aan de keukentafel
1 november 2018

Hoe kun je volwassenen die Nederlands als moedertaal hebben met een laag taalniveau motiveren om beter te leren schrijven en lezen? Door NT1leren.nl in te zetten. 
> Lees meer


Speel mee met de Groen doen quiz
1 november 2018

Hoeveel procent van je waterverbruik gaat er op aan douchen? Wat kost dat per jaar? Mag je frituurvet door het toilet spoelen? Ria, Django en Theo staan voor grote dilemma’s in de Groen Doen quiz. Binnenkort op Oefenen.nl. 


Oefenen.nl - Gewoon een zetje
1 november 2018

90% van de Nederlandssprekenden die moeite heeft met lezen en schrijven vindt gewoon zijn weg in de maatschappij. Ze missen wellicht een paar vaardigheden. De vraag is: Hoe spreek je iemand aan om die vaardigheden te verbeteren.
Bekijk de animatie


Wie zijn die 2,5 miljoen laaggeletterden?
1 november 2018

De huidige landelijke aanpak van laaggeletterdheid TelMeeMetTaal is geëvalueerd. Wat is er nodig? Wat kan beter? Samen met andere partijen pleiten we voor een bredere blik op laaggeletterden en hun mogelijkheden.
> Lees meer


Vacature Online Communicatiemedewerker (24-32 uur) / Starter
12 oktober 2018

Ken jij de online wereld als je broekzak? Ben je fan van online en weet je precies met welke toon en informatie je iemand inspireert of op weg helpt? Een opsteker, geduldig mailtje of toch een grapje? En weet je ze ook nog nieuwtjes te sturen die zo relevant zijn dat ze doorklikken? Omdat jij die aantrekkelijke nieuwsbrief hebt gemaakt. Dan zijn we op zoek naar jou! Deze vacature staat niet meer open.


 

Uitbreiding Klik & Tik feestelijk gelanceerd
17 september 2018

Op 12 september is de Klik & Tik-reeks uitgebreid met twee nieuwe online leerprogramma’s: Klik & Tik. De start en Klik & Tik. De tablet. In de bibliotheek van Capelle aan den IJssel verrichte plaatsvervangend directeur Informatiesamenleving & Overheid Katja Verhulst van het ministerie van BZK de officiële lancering. 
> Lees meer en bekijk foto's


Ministerie van Binnenlandse Zaken lanceert uitbreiding Klik & Tik
12 september 2018

Oefenen.nl breidt online leerprogramma’s Klik & Tik uit met steun ING Nederland fondsen Rabobank Foundation. Vandaag is de lancering van twee nieuwe programma's.
> Lees meer


Nieuw: Klik & Tik. De tablet 
12 september 2018

Klik & Tik. De tablet helpt je om dingen te doen op je tablet.
Je leert omgaan met de tablet:  aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord gebruiken, naar internet gaan. En nog veel meer. 
> Lees meer


Resultaten pilot NT1leren.nl
6 september 2018

‘Deelnemers kunnen nu 30 - 45 minuten zelfstandig werken. Dat konden ze hiervoor niet’, zegt een docent die meewerkte aan de pilot NT1leren.nlvan Tel mee met Taal.NT1leren.nlis een blended leren methodiek. De lesstof wordt op verschillende manieren aangeboden en mensen worden op verschillende manieren begeleid. Onze programma’s, werkboeken en de app Samen leren zijn gebruikt.
>Bekijk de methodiek, promo en evaluatie


Nieuw: Comité van Aanbeveling en Advies
6 september 2018

Oefenen.nl richt een Comité van Aanbeveling en Advies op om met andere partijen de krachten te bundelen om nog meer mensen te bereiken die anders niet meer mee kunnen komen in de snel veranderende samenleving’, aldus Ben Vaske, directeur van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl.  >Lees wie ons gaan inspireren


Ministerie van Binnenlandse Zaken lanceert uitbreiding Klik & Tik 
28 augustus 2018 

Op 12 september 2018 lanceert plaatsvervangend directeur van de directie Informatiesamenleving & Overheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, mevrouw Verhulst twee nieuwe programma's van Klik & Tik op Oefenen.nl. 
> Lees meer


Onderzoek Gezond praten met je dokter
5 juli 2018

Fotostrips, zoals ingezet bij het programma ‘Gezond praten met je dokter’ lijken een goede manier om patiënten voor te bereiden op een gesprek met een dokter.
> Lees meer


Onderzoek Klik & Tik
26 juni 2018

 ‘Ik wilde digivaardiger worden, met scrollen enzo. Ik wist al wel iets, maar wilde meer overweg kunnen met de computer.’ zegt een deelnemer van de Klik & Tik-cursus in het onderzoek naar effecten van het aanbod van bibliotheken rond taalvaardigheden en digitale vaardigheden in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek (KB) en ProBiblio.
> Lees meer


Klik & Tik - Waarom werkt het?
26 juni 2018

‘Ik werd werkloos en had helemaal geen digitale vaardigheden’, zegt Yvon over de Klik &Tik-cursus. 
> Bekijk video


Uitbreiding Klik & Tik
26 juni 2018

Na de zomer breiden we de serie Klik & Tik met maar liefst twee nieuwe Klik & Tik-programma’s uit: Klik & Tik. De start en Klik & Tik. De tablet.
> Lees meer


Station Nederlands 2 vernieuwd
26 juni 2018

Het eerste deel van Station Nederlands was al in april in een nieuw jasje gestoken, vanaf vandaag staat ook Station Nederlands 2 met zijn Beginnerslessen online.
>Lees meer


'Ik hou mijn administratie beter bij' - Conclusie Onderzoek Tel je geld
29 mei 2018

‘Ik ben beter geworden in het bijhouden van mijn administratie. Ik ga meer op zoek naar supermarktaanbiedingen. En ik weet nu beter waar ik hulp kan vragen bij het regelen van mijn financiën.’ Dat zegt een deelnemer die onder begeleiding werkt met het programma Tel je Geld en meewerkt aan het onderzoek van Regioplan. 
> Lees hier meer conclusies


Webinar Rekenen en Geld | 12 juni | 16.00 uur | gratis
29 mei 2018

Wil je meer weten over reken- en geldprogramma's op Oefenen.nl? Op 12 juni geeft Anita Middel van 16.00 - 17.00 uur uitleg en tips.
> Meld je hier aan


Opgefrist: Lees en Schrijf! Geld en rekenen
29 mei 2018

Lees en Schrijf! Geld en rekenen is opgefrist in de stijl van Oefenen.nl. Vanaf nu werkt het ook op een tablet. 
> Lees meer


Nieuwe Privacy- en cookieverklaring
22 mei 2018

Deze week gaat de nieuwe privacywetgeving AVG in. We vinden het belangrijk dat je weet welke gegevens we over jou verzamelen en hoe we die gebruiken. 
> Lees meer


Klik & Tik. De start binnenkort bij Oefenen.nl
17 mei 2018

Niet iedereen is handig met de computer! Leer Zelf Online en Oefenen.nl ontwikkelen samen Klik & Tik. De start. 
> Lees meer


Oefenen voor de Taaleis 
14 mei 2018

Wil je als gemeente ook dat inwoners die nog niet aan de taaleis voldoen op een laagdrempelige manier hun Nederlands verbeteren?
> Bekijk ons aanbod


Meeloopstage Marketing Communicatie 3e jaars HBO 
14 mei 2018

Wil jij graag met je camera op pad? En een optimistisch videoverhaal maken, slimme tekstjes schrijven om nog meer mensen over onze online oefenprogramma’s te vertellen? We bieden een 3e jaars HBO-meeloopstage voor minimaal 5 maanden 24-36 uur per week. 
> Bekijk de stageplaats


Wijzigingen Volgsysteem
8 mei 2018

Is het je al opgevallen? Er zijn wijzigingen doorgevoerd in het Volgsysteem van Oefenen.nl Je kunt nu beter zien welke oefeningen er in een leerroute zitten, deelnemers kun je makkelijker verplaatsen naar een andere groep. 
> Lees meer


Vacature Manager Marketing
8 mei 2018

Omdat onze Manager Marketing zelf gaat ondernemen, wat wij hem enorm gunnen, zoeken we een nieuwe pionier die ons kleine betrokken team komt versterken. Wat is er direct te doen?
> Bekijk de vacature


2017 in het kort
24 april 2018

2017 is het jaar van De Liedjeskast. Dit vrolijke taalprogramma krijgt veel aandacht in de pers en zelfs de Tweede Kamer spreekt erover. In 2017 hebben 480.000 mensen een account op Oefenen.nl waarvan 93.000 nieuwe accounts. En 471 organisaties hebben een licentie. 139 meer dan in 2016. Dat en meer lees je in het jaaroverzicht.
> Bekijk Jaaroverzicht 2017


Webinar NT1 15 mei 
24 april 2018

Wil je weten welke NT1- taalprogramma’s Oefenen.nl heeft? Op 15 mei geeft Ella Bohnenn van 16.00 - 17.00 uur uitleg en tips.
> Meld je aan


8ting en Oefenen.nl helpen in Zaanstad werkzoekenden met verbeteren van Nederlandse taal
16 april 2018 

Afgelopen week is in de wijk Poelenburg in Zaanstad een groep werkzoekenden van start gegaan met het de door Oefenen.nl ontwikkelde programmaserie ‘Lees en schrijf!’. 

> Lees meer


Station Nederlands vernieuwd
10 april 2018

Station Nederlands is vernieuwd. Het programma werkte niet op een tablet. De inhoud van het programma is hetzelfde gebleven. 
> Lees meer


'De Liedjeskast; een duidelijk en overzichtelijk programma'
10 april 2018

‘Er staan heel leuke zinnen in’ zegt Judith Timmermans, Trainer van Sterk naar Werk enthousiast over De Liedjeskast. ‘Het is een heel duidelijk en overzichtelijk programma en ...
> Lees meer


Webinar Volgsysteem 17 april
10 april 2018

Wil je (beter) leren werken met het Volgsysteem van Oefenen.nl? Op 17 april van 16.00 - 17.00 uur geeft Anne-Lies Schrijvers van Oefenen.nl uitleg en tips.


Kies je taalniveau *****
10 april 2018

Wil je weten met welk taalprogramma je het beste oefent? 
> Lees meer


Privacywetgeving verandert: wij zijn er mee bezig
27 maart 2018

Op 25 mei gaat de nieuwe Privacywetgeving in. Die geldt dan voor de hele EU. Ook wij zijn hier serieus mee bezig.
> Lees meer


Station Nederlands wordt vernieuwd
27 maart 2018

Binnenkort vernieuwen we het oefenprogramma Station Nederlands. 
> Lees meer


Wie heeft er voorrang? Oefen met De Verkeershulp
27 maart 2018

Het is lente, je springt op de fiets…maar dan: Hoe zit het ook al weer? Wie heeft er voorrang? En wat betekenen die verkeersborden? 
> Lees meer


Wat is gezonde voeding? Dieuwertje legt uit
27 maart 2018

Hoera, het is voorjaar! We gaan meer naar buiten en letten misschien iets beter op ons eten. Gezond eten is belangrijk. Maar wat maakt voeding gezond of ongezond? 
> Lees meer


Stemmen. Hoe werkt het?
13 maart 2018

Op 21 maart mogen we weer stemmen voor de gemeenteraad. Hoe werkt stemmen?
> Lees meer


Webinar Klik & Tik | 20 maart 16.00 uur
13 maart 2018

Wil je meer weten over de programma’s van Klik & Tik? Meld je gratis aan voor het webinar op dinsdag 20 maart van 16.00 - 17.00 uur


Kelly naar de cursus Klik & Tik | Vlog
13 maart 2018

'Ik vond het oprecht hartstikke leuk', zegt Kelly die aanschuift bij de cursus Klik & Tik. De Basis in Bibliotheek Rotterdam (IJsselmonde).
> Lees meer


40.000 mensen oefenen met Klik & Tik
13 maart 2018

In 2017 oefenden ruim 40.000 mensen met een Klik & Tik-programma.
> Lees meer


Boekenweektip | Klem, een leesbare roman
13 maart 2018

Voor iedereen die lezen lastig vindt, is er de leesbare roman Klem waar je ook wat van opsteekt. 
> Lees meer


Webinar Taal op Oefenen.nl - NT2 | 20 februari 16.00 - 17.00 uur | gratis
6 februari 2018

Wil je weten welke NT2- taalprogramma’s Oefenen.nl heeft? Op 20 februari geeft Fouke Jansen van 16.00 - 17.00 uur uitleg en tips. 


Taalklas.nl: 'laagdrempelig en makkelijk'
6 februari 2018

Taalklas.nl is laagdrempelig. Mijn cursisten vinden het een grappige en makkelijke methode’, zegt Bouke Procee, NT2docent van het COA.
> Bekijk interview


Extra: Cursistenboek in Taalklas.nl 1
6 februari 2018

Werk je met Taalklas.nl 1 en wil je dat deelnemers de leerstof ook schriftelijk kunnen oefenen? Maak dan gebruik van het Cursistenboek bij Taalklas 1.
> Lees meer


Snap je Zorgverzekering
6 februari 2018

Wat is een eigen risico? Wat is een eigen bijdrage? Wanneer kun je zorgtoeslag krijgen? Steffie legt op Oefenen.nl eenvoudig uit hoe de basiszorgverzekering werkt. En welke zorgkosten jij zelf betaalt of de zorgverzekeraar.
> Lees meer


Nederlands leren via Pinterest? Dat kan!
6 februari 2018

‘Pinterest leent zich goed om lager opgeleiden Nederlands te leren’, zegt Mariëlle van Rooij, docent Nederlands bij NVA.
> Lees meer 


Oefenen.nl en 8ting werken samen om werkzoekenden weer arbeidsfit te maken
16 januari 2018

8ting en Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl (Oefenen.nl) gaan intensief samenwerken in de participatieopgave binnen het sociaal domein. 
> Lees meer


Quickscan: Mensen die een zetje kunnen gebruiken
16 januari 2018

Wie en hoeveel mensen kunnen op het gebied van vaardigheden een zetje gebruiken?
> Lees verder


Nieuw: Promo Budgetplanner
16 januari 2018

Bijna elke dag heb je te maken met geld. Met de Budgetplanner houd je eenvoudig je inkomsten en uitgaven bij. 
> Lees verder


Webinar Volgsysteem op 22 januari 16.00 uur
16 januari 2018

Wil je (beter) leren werken met het Volgsysteem van Oefenen.nl? Op 22 januari van 16.00 - 17.00 uur geeft Anne-Lies Schrijvers van Oefenen.nl uitleg en tips. Weet je direct hoe je vorderingen bijhoudt, leerroutes klaarzet en contact houdt met deelnemers.


Nieuw: Klik & Tik in app Samen Leren
16 januari 2018

Nieuw in de app Samen leren: een onderdeel Klik & Tik. Hiermee leer je met en van elkaar over internet en hoe je omgaat met sociale media. 
> Lees verder


Fijne feestdagen en een muzikaal 2018!

Fijne feestdagen
Het kantoor is gesloten van 22 december t/m 5 januari 2018.


Leerroutes Taalkit DUTCH vanaf 1 januari beschikbaar voor licentiehouders
11 december 2017

Vanaf 1 januari kan iedereen met een licentie op Oefenen.nl gebruik maken van de leerroutes Welcome van Taalkit DUTCH. Hiermee kunnen deelnemers nog steeds op een gestructureerde manier oefenen met de Nederlandse taal. 
> Lees meer


Afasie-cliënten: ‘Oefenen.nl aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk’
11 december 2017

Oefenen.nl is onder de loep genomen voor mensen die lijden aan afasie. Afasie is een taalstoornis die ontstaat door hersenletsel.
> Lees meer


December een dure maand?
11 december 2017
Het online oefenprogramma Tel je Geld geeft overzicht en inzicht in je inkomsten en uitgaven. 
> Lees meer


Oefenen.nl en ANWB lanceren De Verkeershulp, een online oefenprogramma over verkeerseducatie
7 november 2017

Oefenen.nl en ANWB zetten bij Stichting Aan de Knoppen in Amsterdam het licht op groen voor het nieuwe verkeerseducatieprogramma De Verkeershulp: een online programma waarmee iedereen zijn kennis over verkeer kan opfrissen.
> Lees meer


Webinar Volgsysteem op 31 oktober 16.00 uur
24 oktober 2017

Wil je (beter) leren werken met het Volgsysteem van Oefenen.nl? Op 31 oktober van 16.00 - 17.00 uur geeft Anne-Lies Schrijvers van Oefenen.nl uitleg en tips. Weet je direct hoe je vorderingen bijhoudt, leerroutes klaarzet en contact houdt met deelnemers.


Boeken
24 oktober 2017

Wil je liever oefeningen maken in een werkboek? Bij een aantal programma’s is ook een boek beschikbaar. Of kies een leesboek, gemaakt voor iedereen die juist niet zo’n lezer is. 
Bekijk


Tel je geld
24 oktober 2017

Bijna elke dag heb je te maken met geld. Het online oefenprogramma Tel je Geld geeft je overzicht en inzicht in je inkomsten en uitgaven. Voor iedereen die in Amsterdam of Den Haag woont zijn er nu extra video’s gemaakt. Hier zie je waar je budgethulp kunt krijgen en welke extra regelingen er zijn. Zodat iedereen kan blijven meedoen. 
Bekijk


Steffie DigiD op Oefenen.nl
10 oktober 2017

Steffie legt DigiD nu ook op Oefenen.nl uit. Zo helpt ze nog meer mensen om contact te leggen met de overheid. Steffie legt je uit wat DigiD is, hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je het kunt gebruiken. Ook kun je oefenen met aanvragen.

Steffie is een programma van Leer zelf online. Zij bedenken en maken websites en apps waarin ze moeilijke zaken eenvoudig uitleggen, zodat het voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk is. 
> Oefen hier met Steffie DigiD


Webinar Taal op Oefenen.nl
27 september 2017

Welke taalprogramma’s zijn er allemaal op Oefenen.nl? Wat zijn de niveaus? Hoe kun je ze inzetten en voor wie? Op 3 oktober van 16.00 – 17.00 uur geeft Fouke Jansen tijdens een webinar uitleg over de taalprogramma’s op Oefenen.nl.


Laagdrempelig materiaal past goed bij de doelgroep
27 september 2017

De meest genoemde redenen voor het gebruik van de materialen van Oefenen.nl zijn de laagdrempeligheid en de goede aansluiting bij de doelgroepen waarmee de begeleiders werken. Dit blijkt uit het onderzoek Oefenen.nl in contexten van licentiehouders.
> Lees hier een samenvatting van het onderzoek.


Beheeromgeving en Volgsysteem in een paar stappen
27 september 2017

Heb je een licentie en wil je snel weten hoe je docenten en groepen aanmaakt in de Beheeromgeving? Of hoe je deelnemers in het Volgsysteem zet?

Bekijk stappen in de verkorte handleiding Beheeromgeving en Volgsysteem


Kom je ook naar het DRONGO talenfestival op 29 en 30 september a.s. in Utrecht?
6 juli 2017

Wij zijn ook aanwezig en zijn dit jaar één van de programma partners. 

Het DRONGO talenfestival is hét talenfestival van Nederland en Vlaanderen dat het belang van taal op een agenderende en aansprekende manier over het voetlicht brengt bij een breed publiek. Voor taalprofessionals en iedereen die van taal houdt.

Bezoek hier de website van het DRONGO talenfestival voor meer informatie.


Jaarverslag 2016
Even een terugblik: in 2016 maken 332 organisaties gebruik van een licentie. De site van Oefenen.nl krijgt 2.427.301 bezoeken en in totaal hebben 658.693 mensen een account op Oefenen.nl.
Wil je meer weten? 
> Bekijk hier het Jaarverslag 2016 


Webinar De Liedjeskast 6 juni 16.00 uur
Volg op dinsdag 6 juni om 16.00 uur het webinar over De Liedjeskast. Anita Middel heeft de oefeningen gemaakt voor De Liedjeskast. Ze geeft uitleg over de inhoud en opbouw van het programma en ze beantwoordt vragen van deelnemers.


Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib 'opent' deuren van De Liedjeskast
We hebben op 15 mei het nieuwe taalprogramma De Liedjeskast gelanceerd: een vrolijk en muzikaal (online) programma waarmee iedereen zijn Nederlandse vaardigheden kan verbeteren. 
> Lees meer


De Liedjeskast gaat 15 mei open
Vanaf 15 mei lanceren we samen met muzikant Gé Reinders en taaldocente Marjan Suilen het nieuwe taalprogramma De Liedjeskast.
> Lees meer


Systeemcheck
Heb je wel eens problemen met video’s? Kijk met de Systeemcheck of de instellingen goed zijn. 
> Test hier


Uitbreiding Begrijp je lichaam
We hebben het programma Begrijp je lichaam uitgebreid met het hoofdstuk Diabetes. En bij alle hoofdstukken hebben we extra verdiepingsoefeningen gemaakt. Wil je het lichaam beter leren kennen? Oefen nu met Begrijp je lichaam.
> Oefen nu


Nieuw programma: Taalklas.nl Engels
Je hoort in Nederland ook steeds meer de Engelse taal. Wil je online Engels oefenen? Taalklas.nl Engels is een programma Engels voor beginners. 
> Oefen nu


Verbeteringen oefenprogramma's
Goed nieuws! In een oefenprogramma kan je nu terug naar de vorige oefening en foute oefeningen overdoen. 
> Lees meer


Overzicht Materialen Oefenen.nl
Wil je weten wat we naast online oefeningen nog meer bieden?
Bekijk hier het materialenoverzicht.


Webinar Volgsysteem voor bibliotheken
14 maart 2017

Werk je in een bibliotheek en wil je weten hoe het Volgsysteem werkt? Anne-Lies legt het uit in een webinar op dinsdag 14 maart om 16.00 uur.
> Lees meer 


Webinar Tel je geld
27 februari 2017

Wil je meer weten over het programma Tel je geld op Oefenen.nl? Anita Middel legt het uit in een webinar op donderdag 9 maart om 16.00 uur.
>Lees meer


Uitbreiding Oefen LINGO met hoofdstuk Verkiezingen
22 februari 2017

Partij, zetel, debat en stemmen komen nu ook voor in Oefen LINGO.
>Lees meer


Vacature Zakelijk Manager 
14 februari 2017

We zijn op zoek naar een Zakelijk Manager. Kom jij ons team versterken? Stuur vóór 8 maart a.s. je sollicitatie. 


Vernieuwd: Lees en Schrijf! Het leesplankje
6 februari 2017

Lees en Schrijf! Het leesplankje is vernieuwd. Het programma werkt nu ook op een tablet.
> Lees meer 


Enquete begeleiders Oefenen.nl
2 februari 2017

Samen met SBCM onderzoeken we het gebruik van de materialen van Oefenen.nl (en de WERK-portal).
> Lees meer


Webinar Volgsysteem
19 januari 2017

Wil je (beter) leren werken met het Volgsysteem van Oefenen.nl? Anne-Lies Schrijvers van Oefenen.nl geeft uitleg en tips in een webinar op 30 januari. 
> Lees meer  


Onderhoud website
17 januari 2017

Door werkzaamheden voor de website is Oefenen.nl vrijdag 20 januari van 15.00 tot 16.00 niet bereikbaar. 


video Kerstanimatie


Innovatie in aanpak laaggeletterdheid krijgt financiële impuls
7 december 2016

Het ministerie van VWS heeft op 10 november jl. in het kader van het actieprogramma Tel mee met Taal opdracht gegeven aan organisaties om in zeven projecten een nieuwe aanpak tegen lage taal-, reken- en digitale vaardigheden bij volwassenen te ontwikkelen. 
> Lees meer 


Aanpassingen Klik en Tik
7 december 2016

Klik & TikDe basis is aangepast aan de nieuwe vormgeving van Oefenen.nl
> Lees meer


Certificaten Taalklas.nl
7 december 2016

Hoe leuk is het voor de deelnemers om een eigen certificaat te behalen!
> Lees meer

Boeken Makkelijk lezen

7 december 2016

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren geeft makkelijk lezen boeken uit bij onze nieuwste programma's.
>Lees meer

App samen leren
7 december 2016


Met de app Samen Leren oefen je samen om je basisvaardigheden te verbeteren: bijvoorbeeld Nederlands, verstandig omgaan met geld, rekenen of gezond leven.
>Lees meer


Versterking samenwerking gezondheid en geletterdheid
22 november 2016

Een bijdrage leveren aan Voel je goed!; een integrale aanpak op het gebied van overgewicht en gezondheidsvaardigheden.
> Lees meer 


Blog Ineke Ludikhuize 'De Dag van de Mantelzorg' 10 november 2016
Mantelzorger & Schrijfster - Ineke Ludikhuize

Schreef het boek 'Een warme jas' voor mantelzorgers. Zij was jarenlang mantelzorger voor haar man, oud-politicus Willem Aantjes. 
> Lees meer  


Oefenen.nl lanceert online programma Zorgen voor 2 op Dag van de Mantelzorg bij Stichting Hindustani in Den Haag 
Extra aandacht en online begeleiding voor mantelzorgers 
10 november 2016

Op de Dag van de Mantelzorg heeft Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl het nieuwe online programma Zorgen voor 2, gericht op mantelzorgers, officieel gelanceerd bij Stichting Hindustani.
>Lees meer 


Oefenen.nl lanceert nieuw programma Tel je geld
31 oktober 2016

Vandaag hebben we ons nieuwe programma Tel je Geld officieel gelanceerd bij sociaal werkbedrijf Felua-groep in Apeldoorn.
>Lees meer 


ETV.nl heet vanaf nu Oefenen.nl
16 september 2016

ETV.nl kondigde op het ‘Festival van het Leren 2016’ in Breda aan verder te gaan onder de naam Oefenen.nl. 
>Lees meer


ETV.nl krijgt een nieuwe naam
16 september 2016

Tijdens het Festival van het Leren in de bibliotheek van Breda presenteert ETV.nl haar nieuwe naam.


Taalkit DUTCH heeft nu eigen website
25 augustus 2016

CINOP en Oefenen.nl (voorheen ETV.nl hebben het initiatief Taalkit DUTCH ontwikkeld. En nu is er ook een aparte website: www.taalkitdutch.nl , met alles wat je wilt weten over dit (gratis) taalpakket voor vluchtelingen zonder status.
> Lees meer

v4.1