Kies je taal

Bestellen

Boeken

Bij een aantal programma’s hebben we een werkboek of een leesboek. Alle boeken verkopen we via de webwinkel van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Bij deze programma’s kun je een (werk)boek bestellen:

De LiedjeskastSteun- en onthoudboekje De Liedjeskast
Het Steun- en onthoudboekje (inclusiefcd) biedt extraondersteuning bij het leren van de taalregels. Dit boekje bij De Liedjeskast bestaat uit losse leerkaarten van de kastjes met de uitleg van de taalregels. Je krijgt ook de cd met de vijftien liedjes erbij. Het boekje is gemaakt in dyslexieletter.
Bestel

KlemKatja en Udo in de schulden
Een roman over een jong stel. Verliefd en dan samenwonen.
Alles moet ze opeens zelf regelen:de zorgverzekering, de belastingen, de huurtoeslag, de aansluitingen opwater,elektriciteit en gas. Hoeveel geven ze nou eigenlijk precies uit? En is er dan nog wel geld voor die nieuwe bank? Of voor die vakantie? Gelukkig krijgen ze hulp en komen ze eruit voordat hun schulden groter worden.
Bestel


Klik & Tik

werkboek Klik & TikIn het werkboek Klik & Tik staan opdrachten om op de computer te werken. Deze opdrachten maak je in het boek en op je computer. Je leert typen, schrijven met Word, internetten en e-mailen. Het werkboek verbindt de drie Klik & Tik-programma's met elkaar. 
Bestel 

Omdat we het programma Klik & Tik. Samen op ’t web hebben vernieuwd, kloppen enkele verwijzingen in het werkboek niet meer.
Klik hier voor de juiste verwijzingen.

Werkboek Lees en SchrijfLees en Schrijf! Algemeen
In het werkboek oefen je verder met de lees- en schrijftips uit de televisieserie. De hoofdstukken sluiten aan bij de afleveringen en de online oefeningen. Je kunt het werkboek ook los gebruiken. 
Bestel

Lees en Schrijf! Eten en weten
Boek Kassa 3Dit is eigenlijk geen werkboek, maar een leesboek: Kassa 3, Soap in de supermarkt. Het bevat zes korte verhalen die lezen als een soap. Dus ook heel leuk als je niet zo'n lezer bent. Het zijn spannende verhalen over mensen die werken bij een supermarkt. Zij beleven allemaal wel iets bijzonders. Ondertussen leer je meer over groenten en fruit, zuivel, brood, drinken, vis en vlees. Dit leesboek is gemaakt door Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.
Bestel

Werkboek Lees en Schrijf Extra schrijvenLees en Schrijf! Extra schrijven
De indeling in hoofdstukken is hetzelfde als in het programma en je oefent met dezelfde onderwerpen. De oefeningen verschillen van elkaar. De oefenvormen op de computer zijn anders dan in een werkboek. Het werkboek biedt uitgebreidere opdrachten, zoals bijvoorbeeld het schrijven van een (hele) brief.
Bestel

Werkboek Lees en Schrijf rekenenLees en Schrijf! Geld en rekenen
In het werkboek staan tips, uitleg van sommen en woorden die met geld te maken hebben en er is aandacht voor de rekenmachine. En je kunt natuurlijk vooral veel oefenen. Het materiaal sluit aan bij het programma op Oefenen.nl, en je kunt het ook los gebruiken. 
Bestel

In de eerste druk (2009) van het werkboek staan een paar fouten. Klik hier voor de juiste antwoorden.

Werkboek Lees en Schrijf GezondheidLees en Schrijf! Gezondheid
In het werkboek staan uitleg, tips en oefeningen. De oefeningen gaan over kennis, lezen, schrijven en rekenen. Er is ook een deel extra, met extra informatie. Het materiaal sluit aan op het programma op Oefenen.nl, maar je kunt het boek ook los gebruiken.
Bestel

Werkboek Lees en Schrijf WerkLees en Schrijf! Taal op je werk

In het werkboek staan uitleg, tips en oefeningen. Over lezen, schrijven en spelling. En er is ook een deel Extra. Hierin vind je formulieren en andere zaken over taal en rekenen. Aan het eind van ieder hoofdstuk staat een taalspel.Het materiaal sluit aan op het programma op Oefenen.nl, maar je kunt het boek ook los gebruiken.
Bestel

Werkboek Lees en Schrijf Uit en ThuisLees en Schrijf! Uit en Thuis
De hoofdstukken in het werkboek hebben dezelfde onderwerpen als de oefeningen op internet, zoals: Klussen; Uitgaan of Bewegen.
Bestel


Over schulden gesproken
Waarom een boek lezen over mensen met schulden? Dat overkomt jou toch niet, denk je vast. 

Over schulden gesprokenIn de verhalenbundel ‘Over schulden gesproken’ vertellen mensen hoe het hen wel gebeurde. De een raakte werkeloos, de ander ging scheiden, een derde kreeg een gokverslaving, een vierde kwam niet meer uit de kosten toen er kindjes kwamen. Zij geven allemaal een belangrijke tip: Praat over je probleem voordat de schulden te hard oplopen.
Bestel


Taalklas.nl Plus

Werkboek Taalklas.nl PlusWil je naast de oefeningen en de werkbladen op internet nog meer oefenen? Maak dan de teksten, vragen en opdrachten in het werkboek. Dit werkboek is gemaakt door Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.
Bestel


Voor jou
In dit boek staan verhalen over mensen die voor een dierbareVoor jou zorgen. Een scholiere zorgt voor haar moeder, een oudere man voor zijn dementerende vrouw en vrouw met een druk gezin voor haar vader. Voor alle drie is de zorgtaak eigenlijk te zwaar. Ze weten zelf niet wat ze daaraan kunnen doen. Gelukkig komt er voor iedereen een mooie oplossing. 
Bestel


Wees blij dat je zo nog hebt
Yvonne Kroonenberg vertelt in deze bundel korte verhalen hoe het is als je ouders
erg oud of ziek worden.Wees blij dat je ze nog hebt Je moet dan voor ze zorgen, of ervoor zorgen dat iemand anders voor ze klaarstaat. Dat is soms heel mooi om te doen, en soms ook heel vervelend. Yvonne schrijft met veel humor en respect en geeft daarmee de mantelzorgers een compliment. Want probeer het maar eens een tijdje zelf, mantelzorgen!  
Bestel
v4.1