Missie

Oefenen.nl gelooft in een wereld waarin iedereen kan meedoen. Thuis en op het werk. Oefen online met taal, rekenen, internet. Geld, gezondheid en opvoeding.
Wij willen dat elke (jong) volwassene die een zetje kan gebruiken op een makkelijke en toegankelijke manier kan leren en zich kan ontwikkelen. Om zijn of haar zelfvertrouwen te verhogen en zich beter thuis te voelen in de snel veranderende samenleving. Individueel en in eigen tempo. Dat is onze missie.

Strategie

1. Oefenen om je zeker te voelen

Dat gunnen we iedereen. Nu oefenen er al 314.832 mensen met onze oefenprogramma’s. Met taal, rekenen en digitale vaardigheden. En met omgaan met geld, opvoeding en gezondheid. Dat gunnen wij nog meer mensen. Thuis of onder begeleiding.  Gratis of met een betaald account. Om zich zelfverzekerder te voelen. Daarom willen we dat in 2025 1 miljoen mensen hun vaardigheden verbeteren op Oefenen.nl.

2. Alleen leren wat jij nodig hebt

Programma’s die wij maken zijn relevant, makkelijk te gebruiken en afgestemd op de vraag in de samenleving. We onderzoeken hoe we nieuwe technologie kunnen inzetten zodat je precies die informatie krijgt waar je op dat moment behoefte hebt.  Zo kan je zelf stappen zetten om vooruit te komen. Daarom ontwikkelen we Oefenen.nl door. Om onze online programma’s nog leervriendelijker te maken. We werken samen met nieuwe partijen om kennis en ervaring te delen op het gebied van techniek en financiën. En we dragen zelf bij aan de ontwikkeling van producten. Dat is waar we voor staan: We leren altijd.

3. Nog meer tevreden klanten

Ruim 350 organisaties hebben een licentie op Oefenen.nl. Zoals bibliotheken, gemeenten, scholen, taalaanbieders, sociale werkvoorzieningen, asielzoekerscentra, penitentiaire inrichtingen en bedrijven.

We vinden het belangrijk om te weten waarmee hun groepen werken en welke diensten of producten zij van ons wensen. Daarom bezoeken we onze klanten. En denken we met ze mee. Dat gebeurt ook andersom. Organisaties vaardigen hun begeleiders af en denken mee bij de ontwikkeling van een nieuw programma. Zo horen we direct of ze aansluiten bij hun groepen. In 2025 willen we dat 750 organisaties een licentie op Oefenen.nl hebben. Zodat nog meer mensen kunnen oefenen om hun vaardigheden te verbeteren.

Meer weten over licentie

4. Komen tot een oplossing die écht werkt

Soms zijn we een tikje eigenwijs. Omdat we al lang meedraaien in de wereld van online leren voor (jong) volwassenen. Voor mensen die een zetje nodig hebben om op een makkelijke en toegankelijke manier te leren en te ontwikkelen. We geloven dat mensen veel zelf kunnen. En wellicht een bouwsteen missen om mee te doen aan een veranderende samenleving. Die bouwsteen bieden wij met onze online Oefenprogramma’s. Dat dragen we uit waar het nodig is. We verbinden partijen met ons en aan elkaar die onze missie delen. Om te komen tot een oplossing die écht werkt.

Oefenen.nl gelooft in een wereld waarin iedereen mee kan doen. Thuis en op het werk

Impact

Al sinds 2004 zij we dé expert op het gebied van online volwasseneneducatie voor iedereen die zijn basiskennis en vaardigheden wil verbeteren. Eerst via regionale televisie en daarna online via Oefenen.nl.

Onze resultaten

Ruim 300.000 mensen hebben in 2019 een account op Oefenen.nl. Afgelopen jaar zijn er 64.331 nieuwe gebruikers bijgekomen. Thuis oefenen is gratis. Organisaties nemen een licentie af waardoor thuis oefenen gratis kan blijven. Als iemand een programma afrondt, kan hij een certificaat aanvragen. In 2019 zijn dat 26.383 mensen.

Bekijk meer cijfers

Samenwerking

Oefenen.nl zoekt steeds naar innovatieve manieren om het leren van basiskennis en vaardigheden aantrekkelijk en leuk te maken. We zijn creatief in het zoeken naar oplossingen en samenwerkingen om zo snel in te kunnen spelen op de actualiteiten. Dit doen we op een laagdrempelige manier: zonder belemmeringen te zien.

Neem contact op

Heb je vragen over onze oefenprogramma’s? Of wil je met ons kennismaken? Neem dan contact op.

Esther Valstar
Officemanager
070 762 2 762
e.valstar@oefenen.nl