Over onze programma’s

Ons aanbod aan oefenprogramma’s is groot. Er zijn ruim veertig verschillende programma’s om je basiskennis en vaardigheden te vergroten. We bieden programma’s voor vijf thema’s.

Taal

Als je kennis wil maken met de Nederlandse taal, oefen je met het programma Lees en Schrijf! Het leesplankje, Taalklas.nl en Station Nederlands. Je leert veel nieuwe woorden, oefent de uitspraak en volgt gesprekken. Iedereen die Nederlands als moedertaal heeft, maar toch een zetje kan gebruiken, krijgt praktische tips met de serie Lees en Schrijf! Waar moet je op letten als je een instructie leest of een brief schrijft? Hoe het zit met die d’s en die t’s? In het vrolijke programma De Liedjeskast komen de meest voorkomende taalregels nog eens langs. Dankzij de liedjes van topartiesten ga je die taalregels nu ook echt onthouden.

Lees meer over taalprogramma’s

Digitale vaardigheden

Of je het nu leuk vindt of niet: internet wordt steeds belangrijker. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal via het internet. Klik & Tik helpt je de weg te vinden op je computer of je tablet en op het internet. De serie helpt beginners op weg, maar heeft ook programma’s voor internetgebruikers die bijvoorbeeld meer willen weten over sociale media of kopen op internet. De Klik & Tik-programma’s behoren inmiddels tot de structurele dienstverlening van bibliotheken.

Lees meer over Klik & Tik-programma’s

Rekenen en geld

Soms is het op school al ontstaan. Angst voor rekenen. Dat kan er voor zorgen dat je op latere leeftijd nog steeds niet graag in situaties terecht komt waar gerekend moet worden. Met onze rekenprogramma’s leer je oefenen met optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. En je werkt met de meest voorkomende rekensituaties die voor iedereen herkenbaar zijn, zoals aanbiedingen vergelijken of procenten uitrekenen. Je kunt ook leren budgetteren en inzicht krijgen in je financiën.

Lees meer over reken- en geldprogramma’s

Gezond leven

Overgewicht en obesitas zijn na roken de belangrijkste oorzaak van ziekten in Nederland. Bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of diabetes. Met onze programma’s over gezondheid en over gezond leven leer je je lichaam goed kennen, klachten herkennen en weet je wanneer je naar de dokter moet. Hoe je dan een afspraak maakt. Je leert ook bijsluiters lezen. Wat gezond eten is. Over verpakkingen lezen in de winkel. En hoe je goed voor jezelf kunt zorgen als je mantelzorger bent.

Lees meer over gezond leven programma’s

Samenleving

De wereld om ons heen verandert snel. Er wordt steeds meer gevraagd van je zelfredzaamheid, zelf keuzes maken, digitaal meedoen en duurzaam omgaan met energie en het milieu. Voor iedereen die wil meedoen in de snel veranderende samenleving biedt Oefenen.nl vijf programma’s. Zo kom je meer te weten over digitaal post ontvangen van de overheid, je stem te laten horen bij verkiezingen. Over duurzamer en gezonder wonen en leven. Opvoeding van je kind thuis en op school. En meedoen aan het verkeer.

Lees meer over samenleving programma’s

Meer weten over onze programma’s?

Bekijk het overzicht van alle programma’s en extra materialen op Oefenen.nl. Voor elk programma is een korte beschrijving opgenomen plus een overzicht van de inhoud. Ook zie je of er extra materiaal bij een programma is, of er nog technische bijzonderheden zijn en of je er een certificaat bij kunt halen.

Download materialenoverzicht

Neem contact op

Heb je vragen over onze oefenprogramma’s? Of wil je met ons kennismaken? Neem dan contact op.

Esther Valstar
Officemanager
070 762 2 762
e.valstar@oefenen.nl