Sociale werkvoorziening

Sociale werkvoorzieningen bieden medewerkers kansen die het zonder hun steun niet redden op de arbeidsmarkt. Een belangrijk onderdeel daarvan is de ontwikkeling van de basisvaardigheden. Werk jij bij een sociale werkvoorziening? Dan kun je met een licentie op Oefenen.nl, programma’s gebruiken voor taal- en rekenles en het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

Organisaties in de sociale werkvoorziening krijgen met een licentie op Oefenen.nl ook toegang tot de oefenprogramma’s in de WERK-portal van SBCM. Deze programma’s gaan over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken en taal op het werk. De programma’s zijn gemaakt voor mensen zonder startkwalificatie.

Oefenen.nl maakt mensen vaardiger!

Met de hulp van Oefenen.nl, een online leeromgeving waar (jong)volwassenen kunnen oefenen met basiskennis van taal, rekenen en digitale vaardigheden worden mensen digitaal vaardiger, krijgen ze meer basiskennis en worden ze zelfverzekerder.

Meer weten hoe wij jouw organisatie kunnen helpen?

Neem contact op

Beter Nederlands lezen en schrijven

Iedereen die Nederlands als moedertaal (NT1) heeft en beter Nederlands wil leren lezen en schrijven kan op Oefenen.nl terecht voor minstens dertien programma’s. Met de reeks Lees en Schrijf! oefen je spelling en grammatica, maar ook de krant lezen of een e-mail schrijven. De Liedjeskast is een vrolijk taalprogramma waarmee je taalregels leert en onthoudt met liedjes van vijftien topartiesten.

Meer over NT1-programma’s

Nederlands leren voor anderstaligen

Anderstaligen die Nederlands willen leren (NT2) kunnen op Oefenen.nl op een laagdrempelige manier kennismaken met de Nederlandse taal. Met het programma Lees en schrijf! Het Leesplankje, Taalklas.nl en Station Nederlands gaat iemand stap voor stap vooruit.

NT2 staat voor: Nederlands als tweede taal. Zij hebben een andere moedertaal dan het Nederlands.

Meer over NT2-programma’s

De werkboeken van ‘Lees & Schrijf’ hebben mij geholpen om verschillende soorten teksten te begrijpen. Formulieren, nieuwsbrieven en tabellen. Er zijn zoveel verschillende teksten.

– Tonnie

Waarom Oefenen.nl?

Kennis over mensen die een zetje nodig hebben

Sinds 2003 ervaring met e-learning voor doelgroepen

Belangrijkste platform voor volwasseneneducatie in Nederland

Groot netwerk van organisaties die met doelgroepen werken

Oefenportal biedt ruim 40 online oefenprogramma’s

Volgsysteem en leerroutes op organisatieniveau

We willen dat onze mensen zich beter kunnen redden in het dagelijks leven. Dat ze de uitleg van hun leidinggevende beter begrijpen. In een overleg mee durven praten. En dat ze meer in zichzelf geloven en op méér onderdelen in hun leven voor zichzelf kunnen zorgen.

‑ Maarten Gielen, Algemeen directeur IBN

Neem contact op

Meer weten over licenties en het aanmaken van leerroutes? Neem dan contact op.

Jomi Ririmasse
Klantrelaties
06 57 19 43 51
070 762 2 763
j.ririmasse@oefenen.nl