Nu scholen, bibliotheken en welzijnscentra dicht zijn, mensen thuiszitten of thuiswerken, krijgen we veel vragen over het thuis begeleiden van cursisten. Veel cursisten zijn gewend dat een begeleider inlogt op Oefenen.nl en het programma waarmee zij oefenen al klaar staat.  Daarom maakten we voor cursisten een instructie met een kort stappenplan. Of bekijk de instructievideo.
Download hier-> ‘Starten met Oefenen.nl’ of bekijk de instructievideo. 

 

online thuis leren

Tips voor Oefenen.nl

1. Leerroutes klaarzetten
Als je een licentie op Oefenen.nl hebt, kun je in het Volgsysteem leerroutes voor je cursisten klaarzetten. Gebruik Medialinks om extra oefenmateriaal of video’s in de leerroute op te nemen. Zo geef je cursisten structuur en jij kunt hun resultaten zien. Je kunt ook huiswerk toevoegen. Via het Volgsysteem kun je deelnemers berichten sturen en chatten. Wil je hulp?
> Bekijk de instructievideo’s

2. Maak gebruik van Berichten in het Volgsysteem
Gebruik het Forum in het Volgsysteem om cursisten in hun groep te laten reageren op stellingen of vragen. Stuur schrijfopdrachten via de functie Berichten. Ook hiervoor verwijzen we je naar de instructievideo’s van het Volgsysteem.

3. Zet YouTube in
Op ons YouTube-kanaal staan veel video’s. Bijvoorbeeld de studiolessen bij Taalklas.nl, de liedjes van De Liedjeskast, Gewoon, Hoezo gewoon en Woordwijzer. Je vindt er afspeellijsten van de verschillende series.
> Naar YouTube

4. Leer omgaan met sociale media
In Klik & Tik. Samen op ’t web leren mensen omgaan met sociale media Skype, WhatsApp en Facebook. Wijs cursisten daarop en communiceer met ze via het medium waar ze over leren.
> Naar Klik & Tik. Samen op ’t web

5. WhatsApp en Skype
Gebruik WhatsApp videobellen of Skype om mensen instructie te geven en op weg te helpen. Je kunt elke dag een video delen met cursisten via WhatsApp.

6. Puntenchallenge
Als je oefent, verdien je punten. Tips: Houd een punten of stickerchallenge.

7. Webinars  

Webinar Introductie op Oefenen.nl | Donderdag 9 april 11.00 uur | gratis
Wil je weten wat Oefenen.nl is, welke online programma’s wij aanbieden en voor wie die geschikt zijn? Wat de voordelen zijn en hoe je Oefenen.nl in de basis werkt? Op donderdag 9 april om 11.oo uur geeft Jomi Ririmasse een webinar Introductie op Oefenen.nl voor iedereen die nog niet bekend is met Oefenen.nl en er meer over wil weten.
>Meld je aan voor het webinar

Thuis leren met Oefenen.nl | webinar terugkijken | gratis
Wil je handige tips over Oefenen.nl voor cursisten die nu thuis leren? Met uitleg over programma’s, extra ondersteunende materialen en het Volgsysteem? En tips voor het begeleiden van cursisten? Bekijk gratis het webinar terug. Voor dit webinar gaan we er vanuit dat je bekend bent met Oefenen.nl en de programma’s en dat inloggegevens hebt voor het Volgsysteem.
> Bekijk hier het webinar terug.

8. Bestel eenvoudig accounts bij
Wil je als bestaande klant extra accounts bijbestellen, dan kun je de accounts per stuk bijkopen via info@oefenen.nl of bel 070 762 2 762.
Wil je als nieuwe organisatie een licentie kopen, dan kan dat per kwartaal, halfjaar of jaar. Bestellen kan vanaf 5 accounts.
> Bestellen

Oefen gratis thuis
Juist omdat organisaties betalen voor de licentie, kunnen mensen thuis gratis oefenen met onze programma’s. Je kunt maximaal met twee mensen per IP-adres oefenen.

9. Houd onze social media in de gaten
Houd onze social mediakanalen in de gaten voor handige tips en ideeën juist nu er thuis online wordt geleerd. Wil je ons een tip geven of attenderen op een goed initiatief, mail dan naar info@oefenen.nl

10 . Meer tips zonder Oefenen.nl 

Diglin+ Nederlands is de komende weken voor iedereen opengesteld.

Eenvoudig Communiceren stelt een aantal boeken en wekelijks de Startkrant als pdf beschikbaar via hun site.

Ad Appel is gestart met live lessen via Facebook.

Alfabeter en Netnieuws zijn gratis beschikbaar.

Interesse in deze 10 tips?
Download hier het document.