Kies je taal
 

Over oefenen.nl

Alle oefenmaterialen van Lees en Schrijf!, Taalklas.nl en Klik & Tik en andere ETV.nl-programma’s zijn te vinden op www.oefenen.nl. De portal Oefenen.nl is een startpunt voor mensen die interactief aan de slag willen met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Op de oefenportal oefenen mensen op een informele manier met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. Tegelijkertijd leren de deelnemers over thema’s als bijvoorbeeld werk, gezondheid en opvoeding. De virtuele coach Jomi geeft extra uitleg over bijvoorbeeld inloggen of een programma zoeken.

Licenties voor organisaties

Organisaties kunnen Oefenen.nl niet meer gratis gebruiken. Een organisatie die met groepen (cursisten, medewerkers, cliënten) op Oefenen.nl wil werken, sluit een licentie af bij Stichting Expertisecentrum ETV.nl. Hier leest u meer informatie over de licentie.

Een programma vinden
Programma’s kunt u vanaf de Homepagina op twee manieren vinden:
1.    Klik in de bovenbalk op Programma’s. U kunt dan uit de lijst programma’s kiezen of voor één van de series kiezen.
2.    Klik op een van de thema’s (de gekleurde blokken). U krijgt dan een overzichtspagina met de programma’s die bij dat thema horen. Als er meer dan zeven programma’s zijn, kunt u bladeren door op de pijl te klikken. Bij elk programma heeft u de keuze om meer informatie te lezen of om direct te starten met oefenen.
De adressen www.leesenschrijf.nl, www.taalklas.nl en www.klikentik.nl werken ook nog. U komt dan op de portal bij een overzicht van de programma’s uit die serie.

Één wachtwoord om alles te oefenen
Gebruikers hoeven nog maar één keer in te loggen om bij het oefenmateriaal van ETV.nl te komen. Dat kan gewoon met de inloggegevens die ze al hebben. Cursisten van Taalklas.nl vullen hun gebruikersnaam in en hun wachtwoord (vijf cijfers). Cursisten van Lees en Schrijf! of Klik & Tik vullen bij gebruikersnaam hun voor- en achternaam in en hun wachtwoord (zes cijfers).

Resultaten

In een handig overzicht ziet u de resultaten voor alle programma’s bij elkaar. Als cursisten inloggen met hun gegevens van Lees en Schrijf! of van Klik & Tik, zien ze nog steeds hun resultaten.

Meer programma's

ETV.nl heeft meer series dan op Oefenen.nl staan. Bij die series is geen online oefenmateriaal. In veel gevallen is wel aanvullend schriftelijk oefenmateriaal. Kijk voor alle ETV.nl-programma's op de website van ETV.nl.